Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Vole'de konuşan Metin Tekin şunları söyledi.Metin Tekin: ''Beşiktaş Rize’yi 1-0 yendi ama oyun olarak yendi mi? Bir iç saha maçı; oyun üstünlüğüyle mi kazanıldı? Çok tartışılır. Artık şunu kabul edin: Beşiktaş’a, İnönü’ye gelen her takım Beşiktaş’la kafa kafaya oynama cüretini gösteriyor. Bu, artık 4 yıldır gelen bir lig geleneği oldu. Çünkü Beşiktaş o kadar gerilerde kaldı son 34yılda lig sıralamalarında... Bu sezon da liderin sanırım 13 puan gerisinde bitirdi ilk yarıyı. O yüzden her gelen Anadolu takımı, oyun olarak da baş edebileceğini, skor olarak da bunu alabileceğini düşünerek bir oyun modeliyle sahaya çıkıyor. Ben bunu gördüm. Yine gel-gitli bir maç oldu. Rizespor için de böyle bir maç oldu. Rizespor da aradı, Beşiktaş da aradı. 1-0’ı Beşiktaş buldu ve kazandı. Ama bir iç saha üstünlüğü ve Türkiye Ligi’nin klasik bir Beşiktaş deplasmanı hikâyesinden, oyun anlamında söylüyorum, yavaş yavaş çok uzaklaşan bir Beşiktaş performansı var.Sergen Hoca’dan alıntılarla devam edeceğim. Diyor ki: 'Maçın zor olacağını biliyorduk. Sürpriz değil. Genelde 5-6 Türk futbolcuyla oynuyoruz. Ligde böyle oynayan yoktur. Beş oyuncumuz da öz kaynaktan. Onları yetiştiren Ozan Hoca da kulübede. Böyle tempolu oyunda sahada savaşmaları önemliydi. Zaman zaman hata yapıyorlar ama bunlar normal. Rıdvan, eskiye göre daha iyiydi.'Şunu söylüyorum: '5-6 tane öz kaynaktan oyuncu çok güzel ama amaç Beşiktaş’ın sadece oynatması değildir; oynatıp başarılı olmaktır.' Beşiktaş öyle oynatıp yetiştirici bir kulüp değildir. Beşiktaş yarışır. Yarışırken öz kaynaktan buluyorsa, maliyet anlamında büyük fayda sağlar. Öz kaynak böyle bir şeydir. Çocuklar, evet; çalışıyorlar, bunlar çok güzel. Ozan’ın da bazı katkıları çok güzel. Ama sonuç alamadığınız bölümde bunun değerini anlatamazsınız. Kimse de dinlemez. O anlamda söylüyorum.''duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..