Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Ali Ece:“Emirhan’la Agbadu ikilisi olur mu? Emin misiniz? Olmaz. Bunu kaç kere anlattım. Bir stoper diğerini yükseltir. Ama Sergen Yalçın’da şöyle bir ezber var: ‘Ben Vida’yla, Wellington’la önde orta saha gibi oynattım.’ Şimdi buradan mı girilecek, bilmiyorum.En son en iyi oyunu nerede oynadın? Şampiyonlar Ligi’nde. O dönemde Tosic üçüncü sol bekti. Fenerbahçe maçından sonra Caner’i, Adriano’yu aldın. İyi ki aldın. Tosic’i o seviyeye çeken, yanındaki Marcelo’ydu. Marcelo’yu da 9 milyona sattın. Demek ki gerektiğinde küme düşme hattından bir oyuncu alırsın ama onun yanına lider, topu iyi kullanan bir stoper koyarsın.Emirhan çok değerli hale gelir o zaman. Jalo zaten ekstra değerli olur. Çünkü hem lider hem hamle stoperi oynayabilen bir oyuncu. Ama sen Jalo’yu tek lider yaparsan, yanına Agbadu’yu koyarsan ve bir şey olursa Emirhan’la devam edersen, her maç ‘Agbadu’ya 14 milyon verilir mi?’ tartışması başlar. 14 milyon az para değil, çok ciddi rakam.Bir de Tammy Abraham meselesi… Adam gitmek istiyor, Aston Villa istiyor. Sözleşme dışında bilmediğimiz bir şey mi var? 1-2 milyon için bu kadar uğraşılır mı? Sana nakit gelecek, o parayla en büyük eksiğini kaliteli bir isimle kapatabilirsin. Bu biraz futbol vizyonu meselesi.Bak Leverkusen ne yaptı? Şampiyonluktan sonra aynı başarıyı tekrarlayamadı. Yeni yapılanmaya gitti. Oyuncularını sattı. Patrick’e teklif gelirse satarlar. Sana gelse sen de satacaksın. Çünkü senin elinde Cherni gibi bir oyuncu var. Milli takım seviyesinde, gol yolları olan bir oyuncu. Son maçların en iyisi
zaman takım planını buna göre kuracaksın. Cherni’yle alakasız bir oyuncu alırsan olmaz. Rangers’taki Desers bile Cherni’yle oynayabildiği için etkili oluyor. Hatta Sporting’den çıkan genç Kermiti var; Tammy Abraham’ı satıyorsan neden onun gibi genç, benzer profilde bir oyuncu almıyorsun?Bu ‘büyük isim’ takıntısından vazgeçmek lazım. Tammy Abraham mı daha büyük isim, Osimhen mi? Ama Patrick kendini kanıtlamış bir golcü. Soru işareti yok.Tammy çok iyi: sırtı dönük, alan açıyor, mücadele ediyor. Ama son vuruşu eksik. Beşiktaş’ta geçmişte her şeyi iyi olup eli olmayan kaleci gördük, çalım atamayan kanat gördük, kafa vuramayan stoper gördük. Artık bunları görmeyelim.Sosyal medyayı bu kadar ciddiye almayın. Gerçek Beşiktaş taraftarı hakaret etmeden konuşur. O insanlar size düşman değil.Bu transferde penaltıyı kaçırmayın. Büyük isim aldatmacasına girmeyin. Kadro değil, takım kurun.Sadece forvet değil, orta sahada da ciddi hamle lazım. Salih Özcan olmuyorsa dünya onunla bitmiyor. Benzer özellikte genç oyuncular bulunur. B planın, C planın olacak. ‘İlla bu oyuncu’ demek amatörlük. Sen futbol kulübüsün, bilimsel ve ekonomik davranacaksın.Bilet pahalı diyorsun ama oynadığın oyunun değeri o fiyatı karşılamıyor. O yüzden insanlar itiraz ediyor.Madem ‘daha iyi takım kuracağım’ dedin, o zaman kur. Kadro değil, takım kur.”Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..